Gedupeerde renners Dam tot Damloop krijgen geld niet terug

© Archief
Zaandam

Zo’n vierduizend hardlopers die op zondag 22 september niet meer konden deelnemen aan de Dam tot Damloop, krijgen hun geld niet terug. Het Amsterdamse hardloopevenement werd stilgelegd vanwege de hitte.

De organisatie, sportvereniging Le Champion, heeft dat in een brief aan de gedupeerden geschreven, meldt AT5.

Korting

De lopers die niet meer mochten starten krijgen wel 25% korting op het inschrijfgeld voor de Dam tot Damloop 2020 en een jaar lang gratis lidmaatschap van Le Champion, waarmee zij zich eerder kunnen inschrijven voor evenementen en vooraan mogen starten.

Lees ook: 17 man tijdens Dam tot Damloop met heatstroke naar ziekenhuis ZMC

In de algemene voorwaarden van Le Champion staat dat leden hun geld niet terugkrijgen in dergelijke situaties. De sportvereniging stelt het inschrijfgeld ook niet te kunnen terugbetalen omdat alle kosten voor de Dam tot Damloop al waren gemaakt.

Tijdens de Dam tot Damloop rennen tienduizenden hardlopers de afstand van tien mijl (zo’n 16 kilometer) van Amsterdam naar Zaandam. Het is met 46.000 deelnemers verreweg het grootste en meest populaire hardloopevenement van Nederland.

Incidenten

Dit jaar liepen de temperaturen op tot 25 graden. Dit leidde tot tientallen incidenten. Bij de organisatie bestond de vrees dat er niet genoeg capaciteit was bij medische hulpverleners om alle lopers te kunnen helpen. Daarom is er voor gekozen de laatste vierduizend lopers niet meer te laten starten.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen