Premium

Komt er nog groen licht voor vakantiehuizen op het strand bij Petten? Misschien wel, maar ondernemer René Sips wacht het niet af. Hij kocht een ’landgoed’ in Drenthe

Rene en Tineke Sips.
© archieffoto peter van aalst
Petten

Ondernemer René Sips wacht niet op de uitkomst van het juridisch getouwtrek omtrent de bouw van vakantiehuisjes op het strand bij Petten. Hij stapt uit het project en neemt met vrouw Tineke een camping over in Westerbork.

Met pijn in het hart, dat wel, zegt Sips. „Maar ik zit al vier jaar zonder inkomsten, ik moet verder.” Jarenlang runde hij met zijn vrouw Tineke camping Corfwater in Petten. Omdat die in de ambitieuze plannen voor het kustdorp moest wijken voor vakantiehuizen, verkocht Sips de camping. Met compagnon Thomas van der Ploeg zou hij op het Pettemer strand een nieuw paviljoen gaan bestieren, met daarbij dertig strandhuisjes voor de recreatieve verhuur. „De bedoeling was dat we in 2016 open zouden gaan.” Zoals bekend is daar helemaal niks van terecht gekomen. Na een langdurige juridische procedure haalde de Raad van State een streep door de bouwplannen voor het strand van Petten, vanwege de stikstofproblematiek.

Meer nieuws uit Schagen e.o.