Eis 13 maanden tegen Baarnse apotheker

Jurgen Swart
Baarn

Tegen de 45-jarige apotheker Faghr A. uit Baarn is dinsdag dertien maanden gevangenisstraf geëist, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Ook eiste de officier van justitie een beroepsverbod. De apotheker zou zijn beroep een jaar lang niet mogen uitoefenen.

A. heeft zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig gemaakt aan diefstal van medicijnen uit een apotheek in Baarn. De man zou ook de verzekering hebben opgelicht. Bovendien zou de apotheker lid zijn van een criminele hennepbende die bestond uit drie broers en hun vader uit Utrecht.

De apotheker nam medicijnen mee uit de apotheek waar hij in dienst was. De medicijnen waren teruggebracht door klanten. Hij werd afgeluisterd bij de verkoop. Het ging om kalmeringsmiddelen en erectiepillen. Volgens de officier van justitie is Faghr A. een berekenende man die alleen maar aan geld denkt. Juist van een apotheker mag je verwachten dat hij weer hoe gevaarlijk het is om ongecontroleerd medicijnen in omloop te brengen, stelde de officier van justitie ’Berekenend’, is volgens het OM ook de inbraak in zijn huis die A. organiseerde om de verzekering op te lichten. De apotheker heeft al beloofd dat hij alle kosten zal vergoeden die de verzekeraar heeft gemaakt.

De grote strafzaak tegen de apotheker kwam aan het rollen na een anonieme tip. A. reisde met een 37-jarige broer en een medeverdachte naar Spanje om daar de wiethokken te bouwen. De apotheker was van plan om ook de wiet uit Spanje te laten komen om de coffeeshop van zijn broer te bevoorraden. Uit afgeluisterde telefoongesprekken wordt duidelijk dat de oogst in Spanje wordt gestolen.

De hele bende werd op 9 februari 2016 opgerold. De politie vond wapens en softdrugs op de verschillende adressen in Utrecht.

Acht verdachten stonden de afgelopen dagen voor de rechter in Utrecht. De apotheker hangt het meest boven het hoofd. Tegen de andere verdachten eiste de officier geldboetes, werkstraffen en gevangenisstraffen tot 9 maanden.

De zaak gaat donderdag verder. Dan komen de advocaten aan het woord.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen