Gemankeerd Monnickendam in beker volstrekt kansloos tegen AFC’34

Jan Pieter van der Vis (achter) en Marc Root torenen boven de AFC-verdediging uit.
© Foto Wim Egas
Monnickendam

Een eersteklasser op zaterdag tegen een eersteklasser op zondag, het leek op voorhand een leuke ontmoeting in de beker tussen Monnickendam en AFC’34. In de praktijk viel dat dinsdagavond vies tegen, de Alkmaarders waren veel sterker en wonnen verdiend met maar liefst 0-5.

Trainer van de thuisclub Ab Persijn wilde zich niet meteen verschuilen achter de afwezigen, maar ontkwam daar toch niet aan. Spits Kid Ronday was verhinderd, Barry de Wolf was op vakantie en Donny Reugebrink en Tom Pruim waren geschorst. Toen vervolgens linksback Danny Persijn vlak voor rust met rood moest vertrekken na het neerhalen van de doorgebroken AFC-spits - het stond toen al 0-2 - en Jeffrey Gits en Jesse Braspenning geblesseerd moesten afhaken in de rust, bleef er wel erg weinig over van de gebruikelijke Monnickendamse basis.

Persijn: ,,We waren dan wel niet compleet, maar AFC heeft toch weinig uitgespeelde kansen gekregen. Het gaat bij ons de laatste wedstrijden steeds mis door persoonlijke fouten, nu ook weer. Verkeerd instappen of inspelen, dat heeft te maken met inzicht. En het is lastig om daarop te trainen. Het is vooral praten over hoe het anders moet.’’

Purmersteijn

Het zaterdagelftal van Purmersteijn zou dinsdag ook in actie komen in de beker, maar de wedstrijd bij IJmuiden werd afgelast.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen