Alkmaarse wijk Huiswaard wil niet de auto’s van de buren. Onrust over vergunningafschaffing tweede auto van Spoorbuurters

Alkmaar

De wijk Huiswaard in Alkmaar wil niet de tweede auto’s van de buren uit de Spoorbuurt opvangen, waarschuwt bewoner Pieter Moot van de Bannewaard in Huiswaard.

De gemeente Alkmaar heeft het plan om de vergunningen af te schaffen voor de tweede auto’s van huishoudens in de Spoorbuurt. Zo moet er wat ruimte komen voor bezoekers en verdwijnt de wachtlijst.

Het idee daarbij is dat de tweede auto geparkeerd wordt op Overstad of in de Kazerne.

Het gevolg van het plan is dat de tweede auto’s straks bij hem voor de deur staan in de Bannewaard, verwacht Moot. ,,De parkeergarage betekent ook lopen. Waarom dan niet vijftig meter verder lopen naar waar het gratis parkeren is?’’

Zijn straat heeft het al moeilijk met ’parkeertoeristen.’ Forenzen plaatsen daar graag de auto gratis om in de stad te komen.

Nog meer auto’s erbij kan echt niet, geeft de Bannewaarder aan.

Moot voert daarover overigens namens zijn straat nog een strijd met de gemeente. Die heeft de wens tot vergunnigparkeren van de hand gewezen na een proef in de wijk.

De proef is niet helemaal zuiver gegaan, vinden Moot en andere bewoners met hem. Het is wachten op een zittingsdatum bij de rechtbank.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen