Weer een plofkraak aan de Vrieschgroenstraat in Zaandam, precies een jaar na de vorige [video]

© Foto DNP.NU
Zaandam

Exact een jaar na de vorige plofkraak, is er in de nacht van maandag op dinsdag bij een pinautomaat aan de Vrieschgroenstraat in Zaandam weer een plofkraak gepleegd. Ook nu is de ravage groot, maar vorig jaar op 19 november was de kraak een stuk heftiger.

Lees ook: Ravage na plofkraak in Zaandam bij daglicht [fotoalbum]

Buurtbewoners hebben het er direct op straat over, nadat een ontploffing rond 4.30 uur de gevel volledig ontzette. Precies een jaar geleden was er op deze plek ook een plofkraak.

Gesprek op straat is ook wat er precies gebeurde, deze laatste keer. Buurtbewoners hebben het over twee knallen. Waarna een motor of motorscooter kwam aanrijden. Iemand stapte achterop en het voertuig reed ’rustig weg’. Andere buren spreken ook over een ’autootje’ met drie inzittenden. Een van deze drie zou iets gepakt hebben en weg zijn gereden.

© Foto DNP.NU

De schade aan het gebouw is groot. In één van de hokjes verderop, waar de winkelwagentjes onder staan, zijn de ramen er aan twee kanten uit geblazen. De politie heeft ’s nachts het hele Plein afgezet, omdat nog niet zeker was of er andere springstoffen aanwezig waren. Agenten zijn ook direct op zoek gegaan naar de gevluchte daders.

Foto’s en video: DNP.NU

Lees ook het bericht van vorig jaar: Plofkraak Zaandam: achtergebleven explosief gevonden [video]

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen