Alleen Sonny Pronk is blij met ’moetje’ van Hollandia tegen JVC in bekertoernooi

Tegen JVC maakte Sonny Pronk eindelijk weer eens negentig minuten vol voor Hollandia.
© Foto Theo Groot
Hoorn

Het zijn niet de potjes waar je naar uitkijkt als speler van een hoofdklasser: op een koude en natte dinsdagavond, op een slecht veld en voor een handjevol publiek tegen een derdeklasser. Toch had Sonny Pronk zin in het bekerduel met JVC. De spits van Hollandia maakte er eindelijk weer eens de negentig minuten in vol.

Na een uitstapje naar de amateurtak van Ajax keerde Pronk dit seizoen vol ambitie terug op het Julianapark. Als eerste speler van Hollandia sprak hij de ambitie uit die inmiddels gemeengoed is: de club wil promoveren naar de derde divisie. Met een rits aan treffers wilde hij zijn ploeg hierbij helpen. Wat de teamdoelstelling betreft ligt Hollandia op koers. Zondag werd de eerste periode in de wacht gesleept door de koploper van de hoofdklasse A. De treffers van de spits bleven alleen lang uit.

,,Eentje maakte ik er inderdaad pas’’, zegt Pronk na afloop van het bekerduel met de ploeg uit Julianadorp. Hij maakt ’m twee weken geleden, tijdens een invalbeurt tegen SJC. Het waren zijn eerste minuten in weken. ,,In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, tegen JOS, scheurde ik de binnenband van mijn rechterknie flink in. Acht weken kon ik niets doen. Twee weken terug viel ik voor het eerst in en scoorde ik dus gelijk, midweeks speelden we daarna een oefenduel tegen ZOB – daarin maakte ik er ook twee, dat was lekker – en zondag mocht ik zeventig minuten meedoen omdat Mukhtar Suleiman vroeg uitviel.’’

De maanden zonder voetbal hebben hun sporen achtergelaten. De breedgeschouderde Pronk zeult zichtbaar wat kilo’s teveel mee. ,,Een kilootje of vier moet er nog wel af’’, beaamt hij. Hij is er druk mee bezig; in de keuken én op het veld. ,,Daarom was ik ook blij met deze bekerwedstrijd. Dat zal niet iedereen van ons zijn geweest, denk ik. Vaak zijn dit klote potjes om te spelen. Voor mij is het belangrijk dat ik minuten maak.’’

Met Pronk in de punt van de aanval had Hollandia geen problemen met de gedeeld koploper van de derde klasse A. Na negentig minuten stond er een 3-0 zege op het scorebord. Het drukte het Hoornse overwicht in het ’moetje’ onvoldoende uit. Pronk scoorde niet, maar gaf wel twee assists.

Het is nu zaak weer helemaal fit te worden én om zich in de goed draaiende ploeg terug te knokken. Pronk maakt zich om dat laatste geen zorgen. ,,De spitspositie is onomstreden. Die is voor mij’’, zegt hij met volle overtuiging. ,,Het is nu alleen nog zaak om minuten te maken en weer écht fit te worden.’’

Hollandia-JVC 3-0.

13. Spil 1-0, 27. Vissie 2-0, 45. Vissie 3-0.

Hollandia: Wiese, Reus, Vorselman (60. Mol), Buurman, Kuin, Vissie (60. Zwagerman), Ooievaar, Spil, Deen, Pronk, Ruttenberg (60. Abelskamp).

JVC: Hondorp, Van der Zwet, Ambriola, T. van Zanten, Hoogschagen, Warmerdam, Nierop, S. van Zanten, Schop, Clemens (68. Rood), Bernardina (68. Raap).

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen