Premium

Ondernemers Den Helder overwegen te stoppen met intocht Sinterklaas; ’Het bestuur is hoofdelijk aansprakelijk, dan halen ze dus bij mij de winkel leeg als er wat gebeurt’

De intocht was veelzijdig, met een ontvangst van sint, pieten (én pakjesboot) op Willemsoord en een rondrit door de straten van de binnenstad.
© Foto’s HOB
Den Helder

De Helderse ondernemersvereniging binnenstad (HOB) stopt mogelijk met het organiseren van de Sinterklaas-intocht. Het bestuur vindt de risico’s erg groot worden, aldus voorzitter Mark de Graaf.

De winkeliers organiseren sinds jaar en dag het feestelijke onthaal van de sint in Den Helder. Maar het evenement is vanwege de landelijke verdeeldheid over het uiterlijk van de pieten van karakter veranderd. „Het is een aandachtsevenement geworden, we hebben een compleet veiligheidsplan moeten maken”, zegt De Graaf. Er zijn grote risico’s, stelt hij, maar daar kan de HOB zich als vereniging niet tegen verzekeren. „De bestuursleden zijn hoofdelijk aansprakelijk. Dan komen ze dus bij mij de winkel leeghalen als er wat gebeurt.”

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen