Burgemeester Romeyn wil motorclub weg hebben uit clubhuis aan Kanaalweg in Heiloo

Het clubhuis aan de Kanaalweg in Heiloo.

Het clubhuis aan de Kanaalweg in Heiloo.

Van onze verslaggever
Heiloo

De Hells Angels moeten weg uit het pand aan de Kanaalweg in Heiloo. Dat vindt burgemeester Hans Romeyn. De motorrijders hebben echter bezwaar aangetekend en stappen naar de rechter. Ze stellen dat ze geen Hells Angels zijn, maar Companeros.

,,Een paar maanden geleden hebben we aangekondigd dit te gaan doen’’, legt burgemeester Hans Romeyn van Heiloo uit. In juni heeft de gemeenteraad besloten dat de burgemeester op grond van de algemene plaatselijke verordening kan optreden tegen verstoringen van de openbare orde door verboden organisaties. ,,Sinds een uitspraak in mei van de rechtbank Midden Nederland zijn de Hells Angels een verboden organisatie die de openbare orde verstoort’’, aldus Romeyn. De Hells Angels zijn bij die uitspraak ontbonden verklaard.

,,De rechterlijke uitspraak geldt voor alle chapters van Hells Angels in Nederland, dus ook die van Heiloo’’, constateert Romeyn. ,,Vandaar dat, in lijn met de uitspraak van de rechtbank, ook voor Heiloo geldt dat ze geen gebruik meer mogen maken van het clubhuis.’’

Companeros

De motorrijders in het clubhuis stellen dat ze niet bij de Hells Angels horen, maar bij een andere club: de Companeros. ,,Gemeente en politie hebben echter vanaf 2012 geconstateerd, dat alleen Hells Angels gebruik gemaakt hebben van het clubhuis’’, aldus Romeyn. ,,En we onderbouwen dat. Het is nu aan de rechter om een uitspraak te doen.’’ De zaak dient vanmiddag in de rechtbank in Alkmaar.

Het bewuste onderkomen ligt aan de Kanaalweg in Heiloo, naast de rioolwaterzuiveringsinstallatie. De grond is eigendom van de gemeente, het pand van de motorclub. De motorrijders kunnen via een hek rechtstreeks de snelweg A9 oprijden in zuidelijke richting.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen