WSV’30 haalt uit in Heemstede en pakt eerste periodetitel [video]

Feest bij WSV’30 na het veroveren van de periodetitel in de vierde klasse D.
© Eigen foto
Heemstede

„We moesten winnen om de periodetitel te pakken en dat hebben we overtuigend gedaan”, glunderde WSV’30-trainer Rob Hersche zondagavond, terwijl achter hem de spelers een polonaise liepen in de WSV-kantine. ’s Middags was de ploeg over Heemstede heen gewalst: 0-9.

Vooraf vroegen meerdere mensen zich af of de jonge ploeg uit Wormer wel met deze druk om zou kunnen gaan. Zeker omdat de goden ook nog verzocht werden. Hersche: ,,We hadden van tevoren een bus geregeld en meerdere kratten bier ingeslagen. Natuurlijk een beetje gevaarlijk, maar het was het risico dubbel en dwars waard.”

WSV’30 begon ietwat moeizaam aan het uitduel. Wel was de ruststand al in het voordeel van Hersche en zijn mannen, 0-1. „Na de bevrijdende 0-2 zijn wij helemaal over Heemstede heen gewalst. Op een gegeven moment leek het wel op een trainingspartijtje en scoorde zelfs Stijn Besseling, die echt nooit scoort, met zijn zwakke rechterbeen.”

De ontlading na de klinkende overwinning was enorm. „Het was natuurlijk een groot feest in de kleedkamer. Na het douchen zijn we de bus ingestapt en dat was een geweldige ervaring. De muziek stond op volle toeren en ook ik deed mee met een polonaise in de bus. Want na zo’n overwinning, kan de dag niet meer stuk.”

De dit seizoen bij WSV begonnen trainer had ook al een voorschotje genomen op de periodetitel en geregeld dat hij zondagavond bij de club zou worden opgehaald. „Ja, ik ga natuurlijk niet zelf naar huis rijden”, lachte Hersche. „Ik moet morgen werken, maar heb geen idee tot hoe laat dit feestje gaat duren. Ik ga goed genieten van onze eerste prijs.”

Heemstede-WSV’30 0-9.

Doelpunten WSV: Groot (4), Veldt (2), Van Dijk, Hersche, Besseling.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen