SVW’27 heeft dankzij twee goals van Leon Ayal eerste zege binnen: ’Ik hoop dat we dit kunnen doortrekken’

Glenn Schipper van SVW’27 heeft hier handen en voeten nodig om Melvin Damsma af te stoppen
© Foto George Stoekenbroek
Anna Paulowna

Door de 1-2 overwinning in de inhaalwedstrijd bij Kleine Sluis heeft SVW’27 de eerste competitiezege van dit seizoen geboekt. Leon Ayal scoorde voor de Heerhugowaarders beide treffers.

Nadat doelman Danny de Boer een vroege achterstand had voorkomen kon SVW via een scherpe counter de openingstreffer realiseren. Leon Ayal deponeerde de voorzet van links fraai in de bovenhoek, 0-1. Uit de volgende uitval vam SVW draaide Marlon Börnemann de bal net langs de paal.

Vervolgens mocht Kleine Sluis een strafschop nemen wegens hands. De te zacht ingeschoten bal werd een prooi voor De Boer, die ook in het begin van de tweede helft zijn team overeind hield, maar niet kon voorkomen dat de thuisclub op 1-1 kwam. Een misser in de Kleine Sluis-defensie bood invaller Christan Schoenmaker vijf minuten voor tijd de kans om Ayal te bedienen voor de 1-2. Uit de volgende counter trof Ayal nog de paal. Matchwinaar Leon Ayal prees de inzet van het team. ,,Heel veel beleving en ik hoop dat we dit kunnen doortrekken. Goed geprofiteerd van de geboden ruimte en achterin zat het de tweede helft dicht.’’

SVW'27: De Boer, Schipper (85. Van Wetering), Rippens, Korver, Grootfaam, Schouten, Smit, De Mees, Ayal, Börnemann (78. Appel), Hakopov (80. Schoenmaker).

Meer nieuws uit Sport Alkmaar