Hercules Zaandam pakt periodetitel

Sint Pancras

Hercules Zaandam heeft de eerste periodetitel veroverd. In een eenzijdig duel werd afgerekend met Vrone uit Sint Pancras. De doelman van de Pancrassers moest vijf doelpunten slikken: 2-5. ,,Uitgerekend nu onze beste wedstrijd van het seizoen”, jubelde trainer Carl Ern.

,,Ik heb genoten van mijn ploeg, we hebben op het juiste moment gepiekt.” Hercules Zaandam kwam in Sint Pancras zeer goed voor de dag. ,,Prima grasmat, lekker zonnetje, geen wind en elf gretige voetballers.”

Om de periodetitel te pakken was Hercules afhankelijk van het resultaat van Purmerend. Al snel werd duidelijk dat die concurrent bij Saenden op een nederlaag afstevende. ,,Volgende week vieren we het feest wat uitbundiger’’, stelde Ern. ,,Dan komt Sporting Krommenie op bezoek en is er ook een zanger.”

Sowieso temperde de oefenmeester de feestvreugde. ,,Vorig jaar haalden we ook de eerste periodetitel, maar zakten daarna ver terug. Dit jaar wil ik gewoon bovenin blijven meedraaien.” Ook de psychologische drempel van echt gras is nu geslecht. ,,In drie wedstrijden zes punten op zware velden. Dat was voor ons best lastig, daar hebben we echt progressie in geboekt.”

Hercules kwam al snel op voorsprong via Dennis Schavemaker en liep daarna uit naar 0-3 via Jermin Martens en opnieuw Schavemaker. Net voor rust scoorde Vrone 1-3, maar een echte storm bleef uit. ,,We hebben dit seizoen een bredere selectie en zijn stabieler geworden. En er zit nog veel meer rek in deze spelersgroep”, sprak Ern tevreden over zijn manschappen. Na rust tilden Dave Derlagen en Schavemaker de voorsprong naar 1-5. Daarna deed Vrone nog iets terug.

Vrone - Hercules Zaandam 2-5. Doelpuntenmakers: Dennis Schavemaker (3), Dave Derlagen, Jermin Martens.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen