Odin’59 opnieuw succesvol in Friesland met 1-2 zege op ONS Sneek [video]

Sneek

Na de eclatante 0-6 zege in Harkema op de plaatselijke Boys van een paar weken geleden, stapte Odin’59 zaterdag opnieuw met drie punten van een Fries voetbalveld. Nu werd gewonnen van ONS Sneek, al ging dat moeizamer dan vooraf gedacht.

Vooraf op papier leek het verschil groot: de nummer 4 tegen de nummer laatst van de ranglijst met een gat van 13 punten na 10 duels. In dit duel konden de bezoekers dat beeld lange tijd niet in een score bevestigen.

Weliswaar kreeg de ploeg van Anthony Correia na een ambitieus begin van de Sneekers, de controle over de wedstrijd, in aanvallend opzicht wilde het niet echt vlotten. Zo miste Sietse Brandsma koppend een uitgelezen mogelijkheid om binnen het kwartier toch op voorsprong te komen. En lag de lat even later in de weg op een inzet van Thom de Vries.

ONS liet zich aan de andere kant ook niet onbetuigd, maar ook daar stond het vizier niet op scherp. De grootste mogelijkheid voor rust was – opnieuw – voor Brandsma; hij anticipeerde in de 31e minuut slim op een te zachte terugspeelbal, maar dat geschenk werd niet uitgepakt.

Het duurde uiteindelijk tot de 69e minuut voor Odin, dat sinds de terugkeer uit de kleedkamer minder overtuigend oogde, alsnog toesloeg. Als er een verkiezing mooiste solo van de week bestaat, dan krijgt Jason Halman die op zijn naam.

Hij pikte halverwege de tweede helft uit een afgeslagen corner de bal in het eigen zestienmeter gebied op, zette het op een lopen, liet onderweg drie meesprintende verdedigers zijn hielen zien om uiteindelijk ONS-keeper Van der Dam met een schuiver te verschalken.

Een wonderschone actie van de man in vorm, die hooguit kan worden verweten, dat hij na zijn treffer bij nog drie volgende serieuze counters geen oog had voor zijn teamgenoten en voor eigen succes ging.

Dan had het namelijk niet zo spannend meer hoeven worden in de slotfase. Want nadat Brandsma er op aangeven van invaller Jurjen Dikker zelfs nog 0-2 van had gemaakt, schoot oud-Odin speler Nick Burger met een mooie vrije trap 8 minuten voor tijd immers nog de aansluitingstreffer binnen.

„ONS begon redelijk, stond compact en goed georganiseerd. We zijn er in geslaagd daar doorheen te voetballen’, analyseerde Correia. „We hebben weer genoeg kansen gecreëerd, maar verzuimd die te verzilveren. Daarmee maak je het in de laatste tien minuten onnodig spannend.”

Odin’59: Meendering, Boekel, Scheffer, Halman, Brandsma (87. Kansen), De Vries (66. Dikker), Eekhout, Tros, Jager (80. Willemse), Mijnders, Hulleman.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen