Auto door brand onverkoopbaar geworden in Heerhugowaard

© Foto: DNP.NU
© Foto: DNP.NU
© Foto: DNP.NU
© Foto: DNP.NU
1/4
Heerhugowaard

Een auto is in de nacht van vrijdag op zaterdag in brand gevlogen op de Hemelboog-Binnen in Heerhugowaard. Het voertuig stond sinds twee weken te koop. De politie houdt rekening met brandstichting.

De eigenaresse van de auto werd even voor 5.00 uur door haar zoon gewekt. Die had gezien dat een voertuig op het parkeerterrein voor hun flat in brand stond. De vrouw had naar eigen zeggen wel een plof gehoord, maar had daar verder geen aandacht aan besteed. Toen ze echter uit het raam keek, zag ze dat haar eigen auto in brand stond.

De brandweer kwam snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het voertuig grotendeels uitbrandde. De schade aan naast geparkeerde voertuigen lijkt mee te vallen.

De eigenaresse van het uitgebrandde voertuig verklaarde haar auto wel kwijt te willen, maar niet op deze manier: de auto stond sinds twee weken te koop. Vrijdag was ze nog met het voertuig naar haar werk gereden om de motor weer even te laten lopen.

Mede doordat de auto al ruim twaalf uur stilstond én door het horen van een ’plof’, houdt de politie rekening met brandstichting. De politie is een onderzoek gestart en heeft inmiddels al met verschillende buurtbewoners gesproken.

© Foto: DNP.NU

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen