Zwarte Piet haalt nat pak in Medemblik

1/6
Medemblik

Zwarte Piet is erg handig. En kan ook dansen op krachtige waterstralen, zo lieten twee pieten zaterdagmiddag zien in de haven van Medemblik.

En daarbij gaat het ook wel eens een klein beetje mis. Maar voor Zwarte Piet is dat geen probleem, want ondanks het natte pak dat eerste de ene Piet haalde en daarna de andere bleven zij vrolijk zwaaien naar de volle kade in Medemblik waar veel kinderen met lampjes op Sint Nicolaas stonden te wachten.

Zo ook Elyn Bresser (4) op de schouders van haar oom Dylan Herder uit Rotterdam. ,,Wij zijn een beetje verdwaald’’, lacht oom Dylan. ,,Maar we wisten van de lichtjes-intocht in Medemblik. Wij hadden gehoord dat het erg mooi is. En dat klopt helemaal.’’ Elyn knikt bevestigend. Zij heeft een vrolijke pietenmuts op, haar gezicht zit vol zwarte vegen. Of zij door de schoorsteen is gekropen? ,,Neeee’’, schreeuwt ze. ,,Dat heeft mama gedaan. Maar ze zegt dat ik het er ook weer kan afwassen.’’

Silvan (3) en zijn zusje Madeleine (5) Sander staan met lichtgevende ballonnen vol ontzag te kijken naar de aankomst van de Pakjesboot 14. ,,Wij hebben onze schoen al gezet, met een wortel voor het paard. Maar we waren iets te snel, want moesten onze schoenen nog aan om naar de haven te lopen. Thuis zet ik hem meteen weer’’, weet Madeleine uit Medemblik zeker.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen