Drie Beverwijkers opgepakt voor gewapende overval in Helmond

Beverwijk

Drie mannen uit Beverwijk zijn afgelopen week aangehouden voor een gewapende overval op een woning in Helmond in februari van dit jaar. De recherche kwam de verdachten, van respectievelijk 24, 25 en 26 jaar oud, op het spoor nadat een buitgemaakte Rolex bij een juwelier werd aangeboden.

Twee van de verdachten overvielen op 25 februari een woning aan de Helmondse Dennehoutstraat. De bewoners hadden het horloge op Marktplaats aangeboden. Met een potentiële koper werd een afspraak gemaakt en om 16.45 uur werd er op de deur geklopt. Een bekende van de bewoners was op dat moment met drie jonge kinderen in de woning aanwezig om de verkoop te regelen. Eenmaal binnen bedreigden twee getinte mannen van begin twintig de vrouw met een pistool. De vrouw en de kinderen bleven geschrokken achter. Niemand raakte gewond.

Het gestolen horloge werd op een later moment bij een juwelier aangeboden. Het uurwerk stond als gestolen gesignaleerd waardoor de politie ingeschakeld werd. Het horloge werd voor verder onderzoek in beslag genomen.

Twee van de verdachten zijn dinsdag 12 november aangehouden in Beverwijk. De derde verdachte meldde zich donderdag op het politiebureau in Eindhoven.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.