De Wit van AZ scoort drie keer voor Jong Oranje [video]

Amsterdam

Jong Oranje deed donderdag wat het moest doen op Gibraltar. Winnen, zonder de voetbaldwerg op echt buitensporige wijze verder te kleineren: 0-6.

Na vier duels blijft de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi met de volle buit aan kop in de EK-kwalificatiegroep richting het EK in Hongarije en Slovenië (2021). Gibraltar-uit werd vooral een geinig uitstapje.

Zo bezochten de spelers van Jong Oranje een apenkolonie op de rots van Gibraltar, zo’n beetje alles wat het landje te bieden heeft.

Het heeft ook een voetbalteam dat in alle leeftijdscategorieën aan de kwalificaties voor grote toernooien mag meedoen, sinds de toelating in 2013. Dus zijn vele jongens uit het landje met nog geen 30.000 inwoners (jeugd)international. En dat is terug te zien in het niveau.

Twee keer schrok Jong Oranje op. Toen een ronkend vliegtuig uit Casablanca aan de grond kwam op de landingsbaan pal achter het stadion en bij de horrortackle op het onderbeen van Javairo Dilrosun. Sinds zijn Oranje-debuut een jaar geleden werd hij achtervolgd door blessureleed. Sinds ruim een maand is hij weer basisspeler bij Hertha BSC. Hij kwam met de schrik vrij en kon verder.

Cody Gakpo, vervanger van AZ’er Myron Boadu in de spits, brak na een kwartier de ban toen hij uit buitenspelpositie de 0-1 maakte. Dani de Wit (AZ) kopte voor rust nog de 0-2 achter doelman Jaylan Hankins, de enige fullprof van Gibraltar. Hij keept in het derde van Las Palmas.

De goalie zag dezelfde twee spelers hem in de tweede helft nogmaals passeren. De Wit deed dat twee keer.

Het slotakkoord was voor Daishawn Redan. Met zijn eerste treffer voor Jong Oranje bepaalde de aanvaller van het Duitse Hertha BSC de eindstand op 0-6.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen