Premium

Liefde voor de zorg én schrijven leidt tot ’Oerkracht’: Purmerendse Gerda van Oosten en Yvonne Maas uit Schardam bundelen belevenissen rond kraambed en hospice

Gerda van Oosten (links) en Yvonne Maas, schrijfsters van ’Oerkracht’, over hun belevenissen in de kraamzorg en een hospice.
© Foto Ella Tilgenkamp
Schardam

Bij een geboorte is het niet altijd vrolijkheid troef, net zoals aan een sterfbed best gelachen wordt. Het is de essentie van het boek ’Oerkracht’. De Purmerendse Gerda van Oosten en Yvonne Maas uit Schardam beschrijven daarin wat er in mensen omgaat als zij voor de uitdagingen van het leven komen te staan.

Gerda (64) en Yvonne (63) delen passie voor zowel de zorg als schrijven. Gerda was tot maart van dit jaar als coördinator werkzaam in hospice De Schelp in Krommenie en Yvonne was tot zo’n acht jaar geleden als kraamhulp actief in onder meer Waterland, West-Friesland en de Zaanstreek. Zij leerden elkaar kennen op een schrijfcursus in Monnickendam en besloten op een bepaald moment dat zij hun verhalen uit de twee uitersten van de zorgsector best eens konden bundelen.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen