Taxi Kaijer uit Wervershoof geeft weer boekjes weg: aan Bas Bloemendaal en zijn vriendjes in het Prinses Maxima Centrum

Andijker Kees Sijm met Bas Bloemendaal, die de boekjes krijgt die chauffeurs van Taxi Kaijer via brandstof bij elkaar hebben gespaard.
© Foto Mediahuis
Andijk

Boekjes voor Bas Bloemendaal en voor zijn vriendjes in het Prinses Maxima Centrum.

Dat was de eerste gedachte bij de Andijker chauffeur Kees Sijm, die jaarlijks boekjes uitdeelt voor een goed doel. Chauffeurs van taxivervoer Kaijer uit Andijk sparen elk jaar trouw zegeltjes als zij brandstof tanken bij Total.

Hierdoor verzamelen ze vele tientallen jeugdboeken die Kaijer op zijn beurt beschikbaar stelt aan kinderen die het echt nodig hebben.

Bas Bloemendaal (9) uit Andijk lijdt aan acute lymfatische leukemie en is hiervoor in behandeling bij het Prinses Maxima Centrum (PMC) in Utrecht. Daar kan Bas de boekjes delen met andere kinderen en een deel beschikbaar stellen voor de ziekenhuisbibliotheek.

Kees Sijm kwam bij Bas terecht via ’Oma Geri’, die bij de bakker in het winkelcentrum werkt. Geri is de moeder van Marianne, de moeder van Bas. Marianne is blij met de donatie van Kaijer. ,,Het geeft een heel warm gevoel als je zoveel betrokkenheid in het dorp krijgt. Zoiets doet je heel goed in een periode die voor het gezin niet zo gemakkelijk is.’’

Bas op zijn beurt waardeert dit ook: ,,Ik vind het leuk om er andere kinderen weer vrolijk mee te maken. Zelf ben ik dol op lezen.’’

Kees Sijm vindt dat de boekjes ook dit jaar weer een ’mooie bestemming’ hebben gekregen. ,,We doneren ook weer boekjes voor de scholen waarvoor Kaijer rijdt.’’

De gezondheid van Bas vertoont een stijgende lijn. Vanaf vandaag krijgt hij een aantal behandelingen met wisselend doses.

Meer nieuws uit West-Friesland