Streep door KNRM-post Gooimeer: reddingstations Huizen en Blaricum weer zelfstandig

Huizen

De KNRM heeft besloten om de zoektocht naar een locatie voor een nieuw te bouwen uitrukpost aan het Gooimeer te staken.

Dit meldt Kees Brinkman, woordvoerder van de KNRM. Reden: een nieuwe locatie is niet gevonden en ook de gewenste samenvoeging zal niet kostenneutraal zijn. Hiermee is de bouw van een nieuw station Gooimeer niet realiseerbaar, aldus de KNRM.

Half oktober werd bekend dat de KNRM de locaties aan het Stichtse Strand (Blaricum) en de Energieweg (Huizen) wilde verlaten voor een nieuwe uitrukpost. Deze efficiencyslag, zoals de KNRM typeerde, stuitte op veel verzet, vooral in Huizen. De gemeente liet weten ’onaangenaam verrast’ te zijn, en veel vrijwilligers reageerden geschokt.

Enkele bezwaren: het verlaten van het relatief jonge, goed uitgeruste station zou kapitaalvernietiging zijn en het verdwijnen van het station uit Huizen zou niet passen bij de nautische uitstraling van het dorp.

Het leek allemaal geen indruk te maken bij de KNRM. Verzet kwam er ook vanuit de bevolking. Zo dreigde Frans Kolk (Stichting Huizer Botters en oud-wethouder in Huizen) alle ligplaatshouders in Huizen op te roepen om hun lidmaatschap van de KNRM op te zeggen. Nu is het roer bij de KNRM om. Er komt geen nieuwe uitrukpost en de twee stations gaan zelfstandig verder, georganiseerd zoals dat voor 2017 het geval was. Met dit besluit hoopt de KNRM een einde te maken aan de discussies van de afgelopen tijd.’’

Aaldert van Olphen (voorzitter Huizer Reddingsbrigade) is niet verbaasd: ,,Het was een heilloze weg.’’

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen