Eric Meijers verlaat VVSB per direct en volgt John de Wolf op als trainer van Spakenburg

Eric Meijers is de opvolger van John de Wolf bij Spakenburg.
© Archieffoto
Spakenburg/Noordwijkerhout

Eric Meijers is de nieuwe trainer van SV Spakenburg. De 56-jarige hoofdtrainer komt per direct over van VVSB dat momenteel uitkomt in de derde divisie (zaterdag) en is een contract overeengekomen tot en met de zomer van 2021.

Wie Eric Meijers zegt, denkt direct aan de bloeiperiode van Achilles ’29. Onder het bewind van de fanatieke trainer uit Nijmegen wist deze club uit Groesbeek het ene na het andere succes te boeken. In de periode 2002 tot 2012 werd Meijers met Achilles ’29 een aantal keer (lands)kampioen bij de amateurs en wist hij de supercup (2011) te winnen door IJsselmeervogels te verslaan. Een jaar later was Spakenburg de dupe van het dominante combinatievoetbal van de Groesbeekse formatie. Als kampioen van de zaterdagse topklasse hadden de Blauwen destijds geen schijn van kans tegen de kampioen van de topklasse zondag (3-0 en 0-2 verlies). In datzelfde seizoen reikte Achilles’29 tot de achtste finale in de KNVB-beker waarin het werd uitgeschakeld door Meijers’ jeugdliefde NEC. Dankzij dit topseizoen won Meijers de Rinus Michels Award voor beste amateurtrainer van het jaar.

Lees ook: Trainer Eric Meijers verruilt VVSB per direct voor Spakenburg: ’Ik ben weer terug aan het front’

Na een periode bij Helmond Sport in de Jupiler League keerde Meijers terug naar de amateurs bij JVC, uit Cuijk. Een jaar later zat Meijers weer op de bank bij Achilles’29, toen in de Jupiler League. Na het faillissement van de Groesbeekse club in 2018 trad hij per direct af als trainer. In die roerige periode haalde Meijers het landelijke nieuws dankzij de documentaire ’Voetbal is oorlog’, die hem nationale bekendheid opleverde dankzij enkele pikante uitspraken. Zo trok hij fel van leer tegen een journalist van De Gelderlander en noemde hij zijn blunderende doelman vanaf de bank meerdere malen ’kut keeper’. Het leverde hem een cultstatus op. Zo imiteerde Carlo Boszhard hem zelfs in het popualire televisieprogramma De TV Kantine.

November vorig jaar toog Meijers naar VVSB in Noordwijkerhout om te trachten de club voor degradatie uit de tweede divisie te behoeden. Ondanks een uiterste krachtsinspanning moest VVSB toch afdalen naar de derde divisie (zaterdag) waarin het momenteel de zesde plaats bezet. En nu komt Eric Meijers dus naar de Blauwe zijde van de Westmaat, waar hij vanaf a.s. maandag als hoofdtrainer voor de groep zal staan.

Waardering voor opstelling VVSB

Na de aankondiging van voormalig Spakenburg-trainer John de Wolf om zijn aflopende contract niet te willen verlengen, is de technische commissie direct begonnen met het inventariseren van geschikte kandidaten. Door het recente directe vertrek van De Wolf naar Feyenoord, moest de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer versneld worden. ,,Eric Meijers stond hoog op onze verlanglijst om volgend seizoen trainer te worden. Door het plotsklapse vertrek van John de Wolf, hebben we met VVSB contact opgenomen of het ook mogelijk zou zijn om Meijers per direct te laten overstappen naar Spakenburg. VVSB heeft zich daarbij zeer coulant en meewerkend opgesteld, wat we zeer waarderen”, aldus de technische commissie van Spakenburg op de eigen website.

Spakenburg prijst Meijers om zijn ’enorme staat van dienst in de voetbalwereld’. ,,Eric heeft bewezen een succesvolle trainer te zijn, met een positieve, aanvallende spelopvatting. We verwachten dat hij uitstekend bij onze club past en hebben vertrouwen in een succesvolle samenwerking.”

Zoals gezegd is Spakenburg een contract met Meijers overeengekomen tot medio 2021, met een evaluatiemoment eind dit seizoen. ,,We zijn zeer blij met de komst van Eric naar onze vereniging en verwachten een lange, prettige samenwerking met elkaar te hebben.’’

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen