De Velst in Heemskerk krijgt begin volgend jaar twee nieuwe speelplekken, derde volgt later

Heemskerk

De aanleg van drie speelplekken in De Velst in Heliomare in Heemskerk loopt vertraging op. Twee plekken worden volgend jaar aangelegd, zodat er in vanaf het voorjaar gespeeld kan worden. Wanneer de derde plek klaar kan zijn, is nog niet bekend.

Vorig jaar september werd er al een ontwerp aan de buurtbewoners gepresenteerd. Zo bedacht de gemeente dat er zo een traditionele speelplek langs de Baandert moest komen, naast het woonwagencentrum.

Aan de oostkant van de school van Heliomare is een voetbalkooi met calisthenics gedacht, een trainingsvorm. Ook zou in diezelfde zone een natuurspeelplaats moeten komen.

Woningbouw

Van de plannen is nog niets terecht gekomen, onder meer doordat De Velst in beeld is gekomen voor grootschalige woningbouw. De gemeente moet daarom een andere locatie voor de traditionele speelplek bedenken. Dat kan tussen de dansschool en de uitbreiding van de school van Heliomare.

Die vindt dat prima, zo lang de kinderen de weg niet over hoeven te steken. Het probleem is dat op die plek een wadi aangelegd is, nu komt er een aangepaste waterinfiltratie onder de speelplaats. De voetbalkooi en de natuurspeelplaats kunnen nog steeds in de groene zone terecht.

De speelplekken vallen al met al nu wel een stuk duurder uit. Vijf jaar geleden was er twee ton voor geraamd voor drie plekken, nu komen de traditionele speelplek en de voetbalkooi samen al op 2,4 ton. En dan zijn de extra kosten voor afwatering niet meegerekend. De natuurspeelplek is nog niet begroot.

De school van Heliomare heeft zelf ook nog drie speeldekken, op het dak boven de leslokalen.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen