Heemskerk viert bevrijding met lunch

Heemskerk

Heemskerk viert op 5 mei de 75e verjaardag van de bevrijding met een lunch. ,,Vrijheid organiseer je met elkaar, vrijheid bespreek je aan tafel’’, is het motto van het Nationaal Comité. Het plaatselijke stichting 4 en 5 mei zoekt nu sponsoren, ook in natura.

Het is de bedoeling dat overal in het land Vrijheidsmaaltijden gehouden worden, op initiatief van Amsterdam. Het Nationaal Comité wil er zelfs een nieuwe jaarlijkse traditie van maken.

Heemskerk wil een programma optuigen rond de eettafel. Het begint met een ’vrijheidstoost’. Gedacht wordt om om elf uur te beginnen met optredens van koren en dansgroepen. Daarna is er de lunch, liefst met een BH’er, een bekende Heemskerker. Daarna is er ruimte voor een open podium met diverse optredens. De festiviteiten moeten met de uitvoering van ’iets heel speciaals’.

De stichting zoekt nu inwoners, organisaties en bedrijven die iets bij willen dragen, financieel of in natura. ,,Zo wil de bakker misschien broodjes verzorgen, de slager voor iets erop en de groenteman voor een appeltje of een mandarijntje. We hopen dat de kaaswinkel een kaas en de poelier een kippenpootje verzorgt. We gaan ook de supermarkten in de gelegenheid stellen hun steentje bij te dragen. Het is immers een feest voor en door inwoners.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.