Premium

Waterlands Archief presenteert boek ’Broek en Waterland’: De melkoorlog en de strijd tegen de baljuw

Het team dat heeft gewerkt aan ’Broek en Waterland’: staand van links naar rechts Loek Zoon, Fenna Brouwer en directeur Roland Bisscheroux van het Waterlands Archief. Zittend van links naar rechts Joost Cox, Diederik Aten en Corrie Boschma-Aarnoudse. Jaap Haag ontbreekt op de foto.
© Foto Waterlands Archief

Broek in Waterland heeft al bijna dertig jaar geen burgemeester meer. Maar er was een tijd dat Broek er maar liefst drie had. Dat valt te lezen in het boek ’Broek en Waterland – Regionale samenwerking en conflicten, 1282-1811’. Het boek is een initiatief van het Waterlands Archief en wordt zaterdag 16 november gepresenteerd.

Een mooier moment voor een boek over samenwerking en conflicten in Waterland is nauwelijks denkbaar. Het thema is hyperactueel. Gemeenten hebben steeds meer moeite om op eigen benen te blijven staan, zoeken noodgedwongen hun heil in allerlei samenwerkingsverbanden, waarin vervolgens - in hun eigen ogen - hun belangen onvoldoende worden behartigd. In de voorbije eeuwen is het eigenlijk nooit anders geweest, zo blijkt uit ’Broek en Waterland’.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen