Haarlemmermeer: zoeklocaties alleen voor bestaande tankstations

Hoofddorp

Hoewel er twaalf zoeklocaties voor nieuwe benzinepompen in Haarlemmermeer zijn aangewezen, is het volgens de gemeente niet zo dat er ook twaalf nieuwe tankstations komen.

,,Mocht een pomphouder naar een andere plek willen dan kan dat. Maar het is niet zo dat er twaalf nieuwe tankstations mogelijk zijn’’, laat de gemeente weten.

In de nieuwe nota over commerciële voorzieningen in Haarlemmermeer zijn de zoeklocaties aangegeven. Er zijn nogal wat tankstations in woonwijken van polderdorpen, zoals Zwanenburg, Badhoevedorp, Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Abbenes, Beinsdorp en Rijsenhout.

Volgens de gemeente is het zoekbeleid daar op gericht. Aanvragen worden beoordeeld op overlast, het verbeteren van leefklimaat en dergelijke.

Hoewel het beleid is dat er geen nieuwe exploitanten zouden worden toegelaten, gaat dat wel gebeuren aan de A4 vlak bij het brugrestaurant. Andere pomphouders hebben daar rechtszaken over aangespannen omdat het tegen gemaakte afspraken in gaat. Die afspraken uit 1998 werden in 2008 herbevestigd.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen