Premium

Politiek Stede Broec pleit voor starters- en seniorenwoningen op Kweeklust, maar houdt ook oog voor belangen volkstuinders

Secretaris Truus Bruinsma riep de Stede Broecse politiek deze week op om rekening te houden met het Grootebroekse volkstuinencomplex Kweeklust.
© Archieffoto Theo Groot
Bovenkarspel

De politiek in Stede Broec wil dat ook wordt onderzocht of het mogelijk is om starters- en seniorenwoningen te bouwen op het volkstuinencomplex Kweeklust in Grootebroek. Wellicht zelfs in eigen beheer. Maar wat hier uiteindelijk ook komt, er moet terdege rekening worden gehouden met de belangen van de volkstuinders.

Die boodschap gaf de raadscommissie grondgebiedzaken wethouder Bart Nootebos deze week alvast mee. De gemeenteraad moet op 28 november besluiten of de vier varianten die B en W tot dusver hebben laten ontwikkelen, kunnen worden vrijgegeven voor participatie van omwonenden, volkstuinders en andere belanghebbenden. Deze varianten varieren van helemaal niets doen tot drie verschillende bouwscenario’s van 25 woningen met meer of minder groen.

Meer nieuws uit West-Friesland