Vrouw (48) zwaargewond door politiekogel in Alkmaar [video]

© Foto’s: DNP.NU
1/2
ALKMAAR

De politie heeft woensdagochtend een 48-jarige vrouw uit Alkmaar neergeschoten op de Priemstraat in Alkmaar. Het slachtoffer is zwaargewond geraakt.

Iets na 8 uur liep de vrouw met een hamer en een mes over de Elgerweg. Ze vernielde daar auto’s en sloeg ruiten in bij basisschool Durv! Dat gebeurde op het tijdstip dat kinderen naar school werden gebracht. De impact op de getuigen is groot.

De vrouw liep door naar de Priemstraat, waar de inmiddels gearriveerde politie de vrouw tot stoppen maande. De agenten voelden zich genoodzaakt om gericht te schieten toen ze de aanwijzingen niet opvolgde en met hamer en mes op de agenten kwam aflopen, meldt een politiewoordvoerder.

Hulpdiensten, onder andere een traumateam dat met de helikopter landde, ontfermden zich over de vrouw. Die raakte zwaargewond en is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Lees ook: Schietpartij in Alkmaarse woonwijk vlak bij school heeft impact: ’Je wilt niet dat jonge kinderen dit op hun netvlies hebben’

De directe omgeving van het incident is door de politie afgezet. Een forensisch team uit Amsterdam doet onderzoek op de plek.

De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het handelen van de agenten. Dat gebeurt altijd wanneer een agent zijn wapen gebruikt.

Fakenews

Op Twitter waarschuwt de politie NHN voor nepnieuws over het incident. Er is een tweet verspreid waarin wordt beweerd dat het om een terroristische aanslag ging, de politie laat weten dat deze informatie niet klopt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen