Voorstel om blauwe zone in Alkmaars winkelcentrum Willem de Zwijger toch maar weer te schrappen

Alkmaar

Door een motie van raadslid Ben Bijl (BAS) besloot de Alkmaarse gemeenteraad om een blauwe parkeerzone in te stellen bij winkelcentrum Willem de Zwijger. Raadslid Maya Bolte (Leefbaar Alkmaar) wil die zone nu in een nieuwe motie weer schrappen.

De zone moet langparkeerders weren die de winkels slecht bereikbaar maken voor klanten die met de auto komen.

De blauwe zone -’dit onzalige plan’- moet van tafel vindt Bolte omdat de wijkbewoners er last van hebben. Het jaagt de langparkeerders verder de straten in waar auto’s nog altijd vrij gestald kunnen worden.

De laatste tijd staan de wijken Rochdale en Stadhouderskwartier voller dan voorheen met blik, omdat er in een zone rond het ziekenhuis gratis vergunningparkeren is ingevoerd vanwege de nieuwbouw van Noordwest.

Bolte vraagt nu om die zone met de genoemde wijken uit te breiden en betaald parkeren met de eerste twee uur gratis in te voeren bij de winkels.

Zij verwijt Ben Bijl zijn blauwe zone te hebben doorgedrukt, terwijl hij wist dat er een oplossing in de lucht hing. Wethouder Konijn was er volgens Bolte bijna uit met zowel de ondernemers als de bewoners.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen