Premium

Orkestleden van het ’Metropole’ geven workshops: ’Je kunt wel leuk nootjes spelen, maar als je de feel niet pakt dan lukt het niet’

Vera Laporeva en Eddy Koopman aan de slag met de Hilversumse Orkest Vereniging.
© Foto: Studio Kastermans/Ben den Ouden
Hilversum

De Hilversumse Orkest Vereniging was dinsdagavond de tweede Hilversumse muziekvereniging die een workshop kreeg van musici van het Metropole Orkest, deze keer violiste Vera Laporeva en percussionist Eddy Koopman.

De workshop werd aangeboden in het kader van de samenwerking tussen de gemeente Hilversum en het Metropole Orkest. Als tegenprestatie voor de subsidie die het orkest van de gemeente krijgt (250.000 euro in 2019 én in 2020) worden gratis optredens, lunchconcerten en dus ook workshops gehouden. „Een fantastisch gebaar van de gemeente waar we natuurlijk graag iets voor terugdoen”, zegt directeur Jan Geert Vierkant van het Metropole Orkest. „En misschien komen sommige talenten die hier nu van profiteren ooit wel bij ons in het orkest terecht. Eddy Koopman zelf is dertig jaar geleden trouwens ook begonnen bij een amateurorkest. Die vindt het heel leuk om nu zijn ervaring door te geven.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen