Boeren leggen vergadering Provinciale Staten plat

Trekkers arriveren op de Dreef bij het Provinciehuis in Haarlem.

Trekkers arriveren op de Dreef bij het Provinciehuis in Haarlem.© Peter Schat

Peter Schat
Haarlem

De Statenvergadering was maandag amper goed op gang gekomen, of de protesterende boeren wisten de vergadering plat te leggen. Waarschijnlijk zonder dat ze het in de gaten hadden.

De frequentie van de interruptiemicrofoons bleek dezelfde van een zendinstallatie van een van de actievoerders buiten. Wie of wat bleef onduidelijk.

Lees ook: Rond de 200 boeren bij provinciehuis Haarlem

Het betoog van CDA-Statenlid Willemien Koning-Hoeve werd plots onderbroken door een gesprek over de wensen van de boeren. Was het RTVNH? De NOS die buiten de zaal interviews afneemt?

Een bode snelde naar voren om zijn portofoon weg te halen bij de zender. Maar het gesprek bleef door de Statenzaal schallen. De verslaggever van RTVNH riep dat hij zijn apparatuur uit had staan en hij het dus niet kon zijn geweest.

Uiteindelijk is de installatie afgezet en sprak Van Dijk met de Statenleden af de interruptiemicrofoons niet meer te gebruiken. ,,Wie wil interrumperen steekt zijn of haar hand maar op, dan gebruiken we de eigen microfoon op de zitplaats.’’

Die bleken wel te werken. Koning-Hoeve kon na een minuut of tien haar betoog vervolgen. Hooguit nog op de achtergrond onderstreept met toetersignalen van de naar verluidt tweehonderd trekkers die het Provinciehuis in Haarlem hebben bereikt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen