Soms loopt het niet bij JVC dat laagvlieger VVW gelijkspel moet toestaan

Bart Clemens (links) mag hier namens JVC uithalen voordat Raymon Koning in actie komt. Zonder succes.
© Peter van Aalst
Julianadorp

Het wordt voor JVC hoogstwaarschijnlijk nog even wachten op de eerste prijs van dit seizoen. Omdat die ploeg de zinnen had gezet op een vroege periodetitel. Door de remise tegen VVW (1-1) kan daar bijna een streep door. Die eer valt nu Westfriezen ten deel. Daar bestaat bijna geen twijfel meer over.

Hoe dan ook had de formatie uit Zwaag al de beste papieren voor die beloning. Volgende week reist die ploeg nog af naar Tuitjenhorn om daar het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Hollandia T uit te spelen. Met een 1-2 voorsprong op zak. Wist de equipe uit Julianadorp in eigen huis wel te winnen van VVW, dan was het doelsaldo uiteindelijk bepalend geweest. In het nadeel van JVC. Maar in het geval van dat team kan het worden weggeschoven als bijzaak. Het betreft hier tenslotte een promovendus voor wie het seizoen vooralsnog toch al boven verwachting is verlopen.

Boventoon

,,Daar zijn we inderdaad niet mee bezig. De goede prestaties voeren bij ons de boventoon’’, aldus trainer Ben de Visser. In duel met VVW begon het niet zoals ongetwijfeld wel werd gehoopt. Omdat de gastheer al binnen vijf minuten achter de feiten aanliep toen de bezoekers via Tom Smit op voorsprong kwamen: 0-1. Daarbij werd het signaal van de grensrechter genegeerd omdat het tot onvrede bij JVC in de ogen van de arbiter toch echt geen buitenspel was. In het vervolg maakte de thuisploeg jacht op de gelijkmaker. Maar onder anderen Patrick Beens en aanvoerder David Ambriola hadden het vizier nog niet op scherp staan. Niet veel later kwam JVC alsnog langszij toen Jonard Bernardina het goede voorbeeld gaf door de bal fraai over doelman Stan Vertelman heen te tillen: 1-1. Maar een schoonheidsprijs verdiende het spel van de Julianadorpers tot dat moment niet. En ook na de thee was het te vaak erg slordig aan de kant van de lijstaanvoerder. Al leidde dat niet tot noemenswaardige problemen omdat de visite uit Wervershoof eigenlijk nimmer bij machte was om het JVC lastig te maken. Aan de andere kant lukte het de thuisspelende club daardoor ook amper nadrukkelijk van zich af te bijten. Het werd er in het restant van de wedstrijd niet beter op. Zoals het eerder dit seizoen wel eens vloeide in eigen huis, was het dit keer opvallend stroperig aan de kant van JVC. Vlak voor tijd ontbeerde het die partij ook aan fortuin toen Bart Clemens op de paal mikte. Of het in dat geval terecht was geweest, deed er niet meer toe. De Visser: ,,We speelden niet goed. Slordig. Gemopper op elkaar. Dat moet er meteen uit. In ieder geval wéér niet verloren.’’

JVC: Hondorp; Hoogschagen, T. van Zanten, Ambriola, Visser; S. van Zanten, B. Clemens, Nierop; Schop, Beens, Bernardina (78. M. Clemens).

VVW: Vertelman; Grooteman, Otsen, De Hoog, Kolenberg (73. Groot); Neuvel, Schouten (78. Manshanden), Koning, Kok; Nugter (75. Houwerzijl), Smit.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.