Volleyballers Zaanstad blijven hekkensluiter eredivisie na verlies ’zespuntendue’ in Utrecht

Utrecht

Zaanstad blijft de hekkensluiter van de eredivisie. Het ’zespuntenduel’ met Taurus ging puntloos verloren: 3-1. De setstanden waren 22-25, 25-21, 25-18 en 25-17. ,,We kunnen het goede niveau niet lang genoeg vasthouden’’, concludeerde Zaanstad-trainer Sandor Rieuwers.

Zaanstad wist vooraf hoe belangrijk deze uitwedstrijd bij Taurus was. Na de zeer teleurstellende nederlaag tegen SSS en de krappe overwinning op Vocasa lag er flink wat druk op de ontmoeting met deze concurrent. ,,We zouden aansluiting met de middenmoot krijgen, dan wel pas op de plaats maken’’, wist Rieuwers.

De oefenmeester wist dat hij in ieder geval vier weken niet over Erwin Huinen kan beschikken. De ervaren buitenaanvaller kwam vorige week in botsing met Koen Baas en bleek later daarbij een band in zijn knie te hebben verdraaid. Daniël Homburg kon de hele week niet trainen vanwege ziekte, maar zou toch in de basis starten.

Zaanstad begon uitstekend aan de wedstrijd. ,,We hadden de tegenstander goed geanalyseerd’’, vertelde Rieuwers. ,,We wisten dat we Jens de Hoog moesten opzoeken en dat lukte geweldig.’’ Taurus werd in die fase overdonderd.

Tactische wijzigingen bij de thuisploeg leidde tot de ommekeer. Met invaller Kjeld Broekema probeerde Rieuwers weer vat te krijgen op het duel en dat lukte. Na 21-21 waren eigen fouten debet aan setverlies. ,,Doodzonde, want bij 0-2 heb je het wedstrijdpunt binnen en heb je zelfs goede kans de wedstrijd te winnen’’, aldus Rieuwers.

Die kans zou Zaanstad in de derde set niet krijgen, maar na een enorm goede start van de vierde set leken de bezoekers toch nog op weg naar een beslissende set. Een serviceserie van zes punten aan de kant van de thuisploeg maakte echter aan alle hoop een einde.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek