Ilpendam klopt Beemster: ’Lelijke wedstrijden moet je ook winnen’

Pascal Fokkema stopt Mike Postma ten koste van een penalty.
© Foto Erik Rietman
Ilpendam

Beemster had na de degradatie van vorig seizoen gehoopt op betere tijden in de derde klasse, maar de hernieuwde kennismaking met dat niveau valt vooralsnog vies tegen. De ploeg van Junior Pourier verloor met 1-0 van Ilpendam, dat juist promoveerde en voor het eerst sinds lange tijd op dit niveau zich prima staande houdt. De Ilpendammers doen verrassend goed mee en staan wat verliespunten betreft gedeeld bovenaan. Beemster staat op de laatste plaats.

Pourier oordeelde dat er mee in had gezeten voor zijn ploeg. „Een gelijkspel was meer verdiend geweest. In de laatste minuut hadden we een penalty moeten krijgen na een overtreding op Giancarlo Trovato. In vergelijking met vorige week (6-0 verlies tegen Meervogels, red.) was de beleving van mijn spelers een stuk beter”, vond hij. „In het laatste gedeelte van de eerste helft gingen we beter voetballen. We hebben ook goed in de organisatie gespeeld, daarom denk ik dat we niet meer weggespeeld zullen worden. Mijn spelers hebben het goed gedaan, we hebben meer kansen gecreëerd dan de afgelopen weken.”

Ilpendam kreeg in de beginfase van de wedstrijd kansen via Mike Postma, die ondanks zijn handblessure in de basis startte, en Jordy Blom. In de twaalfde minuut werd Postma onderuitgehaald door keeper Pascal Fokkema. De strafschop werd vervolgens benut door de spits zelf. Hierna volgde een fase waarin Ilpendam domineerde, zonder dat dit tot grote kansen leidde.

Feller

Vlak voor rust werd Beemster in korte tijd enkele keren gevaarlijk. De bezoekers kwamen ook feller uit de kleedkamer. Toch kregen de gastheren de eerste grote kans in de tweede helft via Blom op aangeven van Postma. Enkele minuten later kreeg Blom een mogelijkheid uit een counter, maar wederom faalde hij oog in oog met Fokkema. In de slotfase werd Beemster tweemaal gevaarlijk via Trovato en Tete. Derek Veenstra kon de wedstrijd in de blessuretijd in het slot gooien, maar hij schoot naast.

Ilpendam-trainer Remco Sint merkte dat zijn ploeg moeite had om de tegenstander stuk te spelen. „De wil was zeker aanwezig. Mike maakte ook vandaag weer het verschil voor ons. We hebben geen best voetbal laten zien, maar lelijke wedstrijden moet je ook winnen. Na de 1-0 werd het rommeliger.”

Ilpendam is bezig aan een mooie reeks. De ploeg heeft in de afgelopen vier wedstrijden tien punten gepakt. „We zitten in een leuke competitie. Desondanks was deze pot een echte ’vierdeklasse-wedstrijd’. De afgelopen weken heb ik genoten van het niveau van mijn ploeg, maar vandaag pasten de jongens zich aan de tegenstander aan. Het is jammer dat Sem van Laarhoven uitviel. Ik ben erg trots op mijn spelers, ze hebben alles gegeven”, toonde Sint zich niettemin content.

Ilpendam: Bakker, Volmer, Coenderman, Philips, Van Laarhoven (17. Cramer), Van Eeuwen, Faiz, Peereboom (66. Mhedbi), Blom, Postma (74. Huygens), Veenstra.

Beemster: Fokkema, Dennis Gontha, Döderlein De Win, H. Nicolai, Zeelenberg, Danïel Gontha, Engelgeer, Goes (11. Nagelbloem), Schaap (66. Tete), Trovato, T. Nicolai.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.