Zege voor Zouaven met een bijsmaak door blessure van Shem Boersma

De Zouaven-aanvaller Dennis van Tricht wurmt zich langs de DSOV’ers Roberto de Randami en Koen Duijtshoff (rechts).

De Zouaven-aanvaller Dennis van Tricht wurmt zich langs de DSOV’ers Roberto de Randami en Koen Duijtshoff (rechts).© Foto Marcel Rob

Gideon Smit
Grootebroek

Ook in de achtste wedstrijd van het seizoen kon De Zouaven weer drie punten bijschrijven. Tegen DSOV kostte de 2-1 zege echter meer dan gewenst.

Niet zozeer de moeite waarmee De Zouaven het duel naar zich toetrok maar de blessure van Shem Boersma was het gesprek langs de kant. De vleugelaanvaller werd door doelman Tarek Kharboutli bruut uit de wedstrijd gewerkt. Zonder de mogelijkheid de bal te spelen schopte de sluitpost - op de achterlijn vlak bij de hoekvlag - hard tegen het onderbeen van Boersma.

Scheidsrechter Raymond Schipper schatte de situatie verkeerd in en toonde de doelman slechts de gele kaart. Zijn tweede, dus de doelman mocht evengoed niet verder. Dit soort overtredingen horen echter niet thuis op het veld en met de gele kaart gaf Schipper een verkeerd signaal. Een dubbele gele kaart wordt op het bondsbureau doorgaans veel minder zwaar gestraft dan een directe rode.

Boersma werd na afloop van de wedstrijd een taxi in gedragen die hem naar het ziekenhuis vervoerde. Een diagnose van de blessure was nog niet bekend.

,,Dit heeft dit elftal niet nodig’’, verwonderde trainer Johan Rutz zich over de tegenstander. ,,DSOV is een goede ploeg, ze hebben het ons echt lastig gemaakt. Als ze dit soort overtredingen achterwege laten en ook het continue gemekker, dan kunnen ze ver komen.’’

Aan de stand veranderde in het laatste half uur niets meer. Uit een ingooi van Noah Marsman had Alex Wagenaar al vroeg de openingstreffer binnen gekopt. Halverwege de eerste helft strafte Loek de Kwant onachtzaam verdedigen van Brian Sikkens af en een trefzekere knal. Na de pauze maakte Jurre Duijn de uiteindelijk winnende goal.

Goed was het niet wat de koploper liet zien. Aanvoerder Roy Janssens sprak zelfs van de ’slechtste wedstrijd van het seizoen’. ,,We zouden het veld ’klein’ en ’compact’ houden maar dat lukte niet. Daarnaast zette het ene deel van het team wel druk en de andere helft niet. Ik vond het niet scherp genoeg, we maakten al een gelaten indruk in de warming-up. In de tweede helft gaven we wel meer strijd. We hebben weinig kansen weggegeven, maar de wedstrijd ook niet kunnen beslissen.’’

De Zouaven: Schooneman; Wagenaar, Marsman, Broersma (63. De Winter), Sikkens; Duijn, Janssens, Jansen; Boersma, Van Tricht, Bacaksiz (83 Corver).

DSOV: Kharboutli; Kramer, B.Carolina, Duijtshoff (76. Lomis), Rathebe; De Randami, Kerkeboom (69. J.Carolina), Malhi, V.de Kwant; Van Rijn (65. De Back), L.de Kwant.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen