West Frisia geeft voorsprong uit handen tegen Kleine Sluis

Michael Mantel neemt namens West Frisia het vijandelijke doel onder vuur.
© Foto Marcel Rob
Enkhuizen

De klok springt op negentig minuten. De stand is nog 2-1 voor West Frisia en een zege op Kleine Sluis lijkt aanstaande. Maar de blessuretijd wordt een uiterst pijnlijke voor de Enkhuizers. In een zeer kort tijdsbestek zien ze een nagenoeg zekere overwinning transformeren in een nederlaag: 2-3

De ongelofelijke deceptie is het sluitstuk van een verder prima tweede helft van West Frisia dat al vroeg in de gelijkwaardige eerste helft op achterstand komt. Geert Weel rondt fraai af op aangeven van Melvin Damsma. Wat volgt is een rommelig duel met kansen over en weer.

In de tweede helft krijgt West Frisia, dat al snel verdediger Miles Leeuw verliest met een op het oog zware blessure, meer grip op de wedstrijd. Het leidt in de 62e minuut tot de gelijkmaker van Brian Kaagman die een afgeslagen corner met een fraaie dreun tot doelpunt promoveert. De ploeg van trainer Dennis van der Leek voelt nu dat er meer te halen valt tegen de gasten uit Anna Paulowna.

Dat gevoel wordt een kwartier voor tijd bevestigd als de boomlange verdediger Jordi van Ammers uit een corner van Kaagman de 2-1 binnen kopt. Na deze fase lijkt het eerder 3-1 te worden dan 2-2. Kleine Sluis neemt weliswaar meer risico, gevaarlijk wordt de ploeg van trainer André Rijnders nauwelijks, waar zijn doelman Teun Groot wel enkele keren handelend moet optreden.

De nagenoeg zeker lijkende overwinning komt steeds dichterbij voor West Frisia. Maar dan gaat het in extremis alsnog helemaal mis. Edwin Jansen verspeelt de bal diep op de helft van Kleine Sluis onnodig. Vervolgens is de organisatie bij West Frisia ver te zoeken en schiet de naar voren gestuurde verdediger Cees Jan Geerligs de gelijkmaker binnen. De grensrechter van West Frisia vlag nog wel voor buitenspel, maar dit wordt niet overgenomen door de arbiter.

West Frisia wil vervolgens alsnog voor de overwinning gaan maar krijgt al snel de deksel op de neus. Als Jord van de Pol op aangeven van Damsma de 2-3 scoort is het drama compleet voor de Enkhuizers.

,,Nee, dit zag ik niet aankomen’’, zegt Van der Leek. ,,In de tweede helft stond het goed bij ons. En het dan uiteindelijk zo weggeven, is heel pijnlijk en onnodig. Dit is een flinke tik.’’

West Frisia: Hoffer; Van Klaveren, Van Ammers, Bierhaalder, Leeuw (53. Bosgra), Kaagman, De Jong, Barry Dammers, Langereis (87. Franx), Mantel, Jansen.

Kleine Sluis: Groot; B. Weel, C. Geerligs, M. Geerligs, De Bock, Borst (69. Zoer), Kwast, Van de Pol, G. Weel, Woutering (46. Van der Eng), Damsma.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen