Kitesurfer door omstanders uit water gehaald bij Wijk aan Zee, drie opvarenden van zeiljacht gered bij Marken

© Foto’s: Mizzle Media
© Foto: Archieffoto
1/9
Wijk aan Zee

Een kitesurfer is zaterdagmiddag door omstanders uit het water gehaald nadat hij in de problemen was gekomen in het water bij Wijk aan Zee. Bij Marken werden drie opvarenden van een zeiljacht uit het water gehaald door reddingswerkers.

Het slachtoffer in Wijk aan Zee kon door omstanders en reddingswerkers van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) uit het water worden gehaald.

Hoe het met het de man gaat is niet duidelijk. De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord bevestigt aan NH Nieuws dat het slachtoffer 'onwel' uit het water is gehaald en dat hij naar een ziekenhuis is gebracht.

Naast meerdere ambulances werden ook de brandweer en een traumahelikopter opgeroepen voor assistentie.

© Foto: Mizzle Media

Zeiljacht zinkt bij Marken

Bij Marken zijn zaterdagochtend drie mensen door de KNRM uit het water gehaald nadat hun zeiljacht was gezonden. Het Kustwachtcentrum ontving aan het einde van de ochtend een noodmelding dat een zeiljacht water maakte.

De melder bleef aan de lijn hangen, maar de verbinding verbrak op een gegeven moment, laat de Kustwacht weten. Een schip in de buurt werd gevraagd uit te kijken naar het zeiljacht, maar zag niets. Al snel waren de reddingboten op de doorgegeven locatie en zagen de reddingswerkers drie personen in het water. De opvarenden hadden reddingvesten om en maken het naar omstandigheden goed..

Het jacht zal worden geborgen door Rijkswaterstaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen