Premium

Werkstraf voor Zaandammer wegens mishandeling na verkeersruzie

Zaandam

De 33-jarige M.S. uit Zaandam is veroordeeld voor mishandeling en vernieling na een hoogopgelopen verkeersruzie. De man kreeg een werkstraf van 70 uur opgelegd, waarvan 20 uur voorwaardelijk. Hij moet twee betrokkenen bovendien een flinke schadevergoeding betalen.

De vriendin van S. raakte op 14 april betrokken bij een verkeersruzie. Volgens de vrouw werd zij daarna achtervolgd tot aan haar woning. Zij belde bezorgd met haar vriend met de vraag of die haar wilde helpen.

Zaandammer S. kwam zijn vriendin inderdaad te hulp. Hij rukte het portier van de achtervolger open en zou hem twee keer hebben geslagen. Die zou zich ook niet onbetuigd hebben gelaten en S. hebben gestoken met een scherp voorwerp.

Deze 29-jarige Zaandammer stond vorige maand terecht voor zijn aandeel in de confrontatie, maar de rechter sprak hem vrij wegens gebrek aan bewijs. De politierechter vond de getuigenverklaringen zo uiteenlopend, dat de man volgens haar niet kon worden veroordeeld.

Het opstootje in het centrum dreigde behoorlijk uit de hand te lopen, toen ook een voorbijganger op een scooter zich ermee ging bemoeien. S. dacht dat deze man zijn vriendin wilde aanvallen en schopte daarom zijn scooter omver. Schade volgens de eigenaar: ruim 660 euro.

De officier van justitie achtte S. schuldig aan het geweld. Volgens haar loopt agressie in het verkeer heel vaak mis. Zij benadrukte dat de Zaandammer op omstanders erg agressief is overgekomen. De aanklaagster eiste een werkstraf van 70 uur.

Volgens advocaat Meijer is er sprake van noodweer. Zijn cliënt heeft zich alleen maar verdedigd tegen het agressieve gedrag van de andere Zaandammer. S. zei in zijn laatste woord dat de zaak heel anders ligt dan werd voorgespiegeld en dat hij onschuldig veroordeeld dreigde te worden.

De politierechter kwam niettemin tot een veroordeling. Zij wees het beroep op noodweer af en vond bewezen dat S. in de verhitte situatie zijn tegenstander heeft mishandeld en de scooter omver geschopt. De Zaandammer moet zijn slachtoffers respectievelijk 350 euro en ruim 660 euro schadevergoeding betalen.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen