17-jarige Alkmaarder Quinten van den Heerik tekent profcontract bij PEC Zwolle

17-jarige Alkmaarder Quinten van den Heerik tekent profcontract bij PEC Zwolle
© Foto PEC Zwolle
Alkmaar

De 17-jarige Quinten van den Heerik uit Alkmaar heeft zijn eerste profcontract getekend. De 17-jarige aanvaller voetbalt daardoor ook de komende 2,5 jaar voor PEC Zwolle.

Hij zette namelijk een handtekening onder een verbintenis tot medio 2022. Van den Heerik speelt pas sinds begin dit seizoen in Zwolle. Van het Beverwijkse DEM maakte hij de overstap naar PEC. Daarvoor kwam hij uit voor Kolping Boys in Oudorp.

Van den Heerik behoort tot de selectie van onder 19, maar de Alkmaarder traint al regelmatig mee met de eerste selectie. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam zat hij voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Daardoor stond hij in de belangstelling van een drietal andere eredivisieclubs.

De aanvaller reageert zelf blij op de site van PEC: „Dat ik mijn eerste profcontract heb getekend, geeft mij een heel bijzonder gevoel. Het voelt als een beloning voor mijn harde werken de afgelopen periode. En hard werken zal ik zeker blijven doen, met als doel om in de toekomst voor het eerste elftal van PEC Zwolle uit te komen.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons