Premium

Fietspad door landgoed Pijnenburg in Lage Vuursche gaat niet meer open

Fietspad door landgoed Pijnenburg in Lage Vuursche gaat niet meer open
De afsluiting van de fietsroute over landgoed Pijnenburg begon met borden. Daarna kwamen ook hekken.
© archieffoto caspar huurdeman
Lage Vuursche

Het fietspad over landgoed Pijnenburg gaat niet meer open. De gemeenten Baarn en Soest leggen zich definitief neer bij de sluiting.

Landgoedeigenaar Per Insinger sloot de populaire fietsverbinding tussen Soest, Lage Vuursche en Hilversum dit voorjaar op eigen gezag af. Insinger zegt dat de natuur op het landgoed te veel te lijden heeft onder de grote aantallen fietsers en mountainbikers.

De sluiting leidde tot veel boosheid en onbegrip bij fietsers. De gemeenten Baarn en Soest hebben geprobeerd Insinger te bewegen om de fietsverbinding weer open te stellen. Insinger toont zich echter onvermurwbaar.

Baarn en Soest hebben de zaak onderzocht, maar kunnen niet anders dan concluderen dat Insinger in zijn recht staat. Landgoed Pijnenburg is privébezit, en volgens de Natuurschoonwet is hij alleen verplicht wandelaars toe te laten.

Zoals bekend werken Baarn en Soest aan een alternatieve route van Soest richting Hilversum en weer terug. Deze route komt in het verlengde van de Koningsweg in Soest en gaat achter paleis Soestdijk langs.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen