Premium

Alkmaarder verdwijnt drie jaar achter de tralies na serie inbraken in Bergen, Koedijk en Zuid-Scharwoude

Alkmaarder verdwijnt drie jaar achter de tralies na serie inbraken in Bergen, Koedijk en Zuid-Scharwoude
Het hof in Amsterdam vindt dat een Alkmaarse serie-inbreker weinig lering heeft getrokken uit eerdere veroordelingen wegens vermogensdelicten.
© Archieffoto
Alkmaar

Serie-inbreker Martijn van T. (42) uit Alkmaar is door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en betaling van bijna 4600 euro schadevergoeding.

De man is schuldig bevonden aan diverse inbraken, pogingen daartoe en diefstallen in mei en juni vorig jaar in Bergen, Koedijk en Zuid-Scharwoude. Bovendien werd bij huiszoeking een imitatiewapen aangetroffen.

Mercedes

Bij de insluipingen maakte Van T. onder meer portemonnees met contant geld, pinpassen en -codes, sieraden en autosleutels buit. Met die sleutels kon hij in Koedijk een Mercedes meenemen.

DNA-sporen

Hoewel de verdachte zijn betrokkenheid hardnekkig ontkent, wijzen camerabeelden bij diverse pinloketten, aangetroffen schoen- en DNA-sporen plus observaties door de politie met een peilbaken op zijn fiets volgens het hof het tegendeel uit.

De rechtbank in Alkmaar legde de serie-inbreker eerder dezelfde straf op, maar tegen die uitspraak ging Van T. in hoger beroep. Bij het hof werd 3,5 jaar cel geëist.

Strafblad

De Alkmaarder blijkt in de loop der jaren een fors strafblad qua vermogensdelicten en wapenbezit te hebben opgebouwd.

,,Dat hij alleen oog heeft voor zijn financieel gewin en geen enkele lering heeft getrokken uit eerdere veroordelingen, weegt in zijn nadeel’’, aldus het hof.

Meer nieuws uit Alkmaar