Prijs voor Muziekfestijn voor Ouderen, Lionsclub Beverwijk wil groots uitpakken met de tiende editie

Prijs voor Muziekfestijn voor Ouderen, Lionsclub Beverwijk wil groots uitpakken met de tiende editie
Lions districtgouverneur Joop Siemers (links) overhandigt Hans Visser de wisselbeker.
© Foto PR
Beverwijk

De Lionsclub Beverwijk heeft een prijs ontvangen voor het Muziekfestijn voor Ouderen dat jaarlijks tijdens de Beverwijkse feestweek wordt gehouden. ,,Het is een mooie stimulans voor het tiende muziekfestijn in 2020’’, zegt bestuurslid Hans Visser.

Voor de Lions Service Award konden de lokale afdelingen hun projecten insturen. Het Muziekfestijn voor Ouderen troefde een grote pubquiz in Amsterdam en een kinderboekenactie in Amstelveen af. Acht redenen noemde de jury daarvoor, onder meer het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen, de betrokkenheid van lokale bedrijven bij lokale ouderen en de toepasbaarheid voor andere clubs.

Het Muziekfestijn voor Ouderen is een feestelijke muziekmiddag voor ouderen in vier tehuizen. Afgelopen jaar kwam de zangeres van het levenslied, Corry Konings, langs. De organisatie - van het klaarzetten van de stoelen tot het schenken van een advocaatje en het uitdelen van een plantje - is in handen van de Lions en hun partners.

Erkenning

Voor de financiering is er in 2018 een Club van 50 opgericht: vijftig bedrijven betalen ieder 250 euro. Visser vindt de prijs een erkenning van het muziekfestijn enm van de Club van 50.

De tiende editie staat al redelijk de steigers, zegt hij. ,,We gaan groots uitpakken.’’

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen