Premium

Ondanks waslijst aan afwezigen wint Hovocubo simpel van White Stones

Ondanks waslijst aan afwezigen wint Hovocubo simpel van White Stones
Zwaag

Ondanks een waslijst aan afwezigen won Hovocubo vrijdagavond eenvoudig van het nog puntloze White Stones. Hoewel de bezoekers brutaal de voorsprong namen, was de landskampioen op tijd bij de les: 8-2.

Vaste bezoekers van sporthal De Opgang keken vlak voor de aftrap toch enigszins verbaasd naar de speelvloer. Geen Mats Velseboer, geen Mo Darri, geen Yoshua St. Juste, geen Faisel Mellah en geen Appie Attahiri aan de kant van Hovocubo.

Het vijftal ontbrak om verschillende redenen en dat leverde trainer Sander van Dijk flink wat puzzelwerk op. Wat dat betreft mocht de coach van de thuisclub van geluk spreken dat het arme White Stones op bezoek kwam. De bezoekers uit Egmond aan Zee beleven nog bitter weinig plezier aan het huidige seizoen en ook het treffen met Hovocubo werd een duel om snel te vergeten.

Nee, heel veel heeft deze ploeg op dit moment niet te zoeken in de eredivisie. Wel kwamen de mannen van Rogier Bunnink op voorsprong via Mike Twisk. Een op het oog houdbare schuiver rolde het doel in van keeper Dave Stet, waarmee het signaal werd afgegeven dat er toch niet al te simpel gedacht mocht worden over White Stones.

Al bleek toch weer snel waarom de ploeg uit Egmond aan Zee het lelijke eendje van deze competitie is. Zo kwam Hovocubo ogenschijnlijk makkelijk weer op voorsprong, waarbij de 3-1 van Dave Albert een spaarzaam hoogtepunt vormde van de eerste helft. De nieuwkomer poeierde een volley heerlijk binnen.

Na de pauze was het vooral staren naar de klok en wachten op het eindsignaal. Van Hovocubo hoefde het namelijk niet meer zo nodig en White Stones kon gewoon niet veel meer. De stand gaf nog wel de mogelijkheid om wat extra te wisselen. En dit kwam met name Omar el Messaouidi goed uit. Zo had de speler van het tweede slechts enkele balcontacten nodig om twee keer te scoren.

,,Gezien alle afwezigen had ik wel een echte wedstrijd verwacht. Wat dat betreft moet ik heel blij zijn met de uitslag. We hebben ook functioneel gespeeld. Al had je er nog wel veel meer kunnen maken”, analyseerde Van Dijk na het klinken van de zoemer.

Dankzij de overwinning blijft het nog ongeslagen Hovocubo uitstekend meedoen om de bovenste plaatsen.

Hovocubo-White Stones 8-2.

5. Twisk 0-1, 6. Cherkaoui 1-1, 7. Molkarai 2-1, 12. Albert 3-1, 16. Amrani 4-1, 18. Molkarai 5-1, 28. Cherkaoui 6-1, 37. El Messaoudi 7-1, 38. El Messaouidi 8-1, 40. Recourt 8-2.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen