Verwarring over datum kaarslichtevenement in Enkhuizen door verschillende briefjes en berichten

Het briefje dat bewoners ontvingen.
© Foto Nel Schilder
Enkhuizen

Er is verwarring ontstaan over de datum van het evenement Enkhuizen bij Kaarslicht. Bewoners hebben verschillende briefjes en berichten ontvangen die de ene keer 14 december en de andere keer 21 december melden.

Omdat het weekend van 21 december al erg druk is in Enkhuizen wilde voorzitter Harry Groot, in overleg met de gemeente, Enkhuizen bij Avondlicht een week vervroegen. Echter liet een aantal bezoekers, waaronder een Amerikaan die al vliegtickets had geboekt, daarop weten al helemaal te hebben gerekend op de 21ste. De verandering werd daarom weer teruggedraaid.

Esther Groen laat namens de gemeente Enkhuizen weten dat er op 8 oktober een vergunning is verleend voor het evenement op 21 december. Dit gebeurde op verzoek van de organisatie. ,,Mochten de organisatoren het evenementen naar 14 december willen, dan staan wij daar voor open.”

21 december

De lichtjesavond zoals gepland en al een jaar geleden bekendgemaakt, kan toch doorgaan op zaterdag 21 december. Dat staat op het meest recent verspreide briefje van de organisatie. Dit is een correcte weergave. Enkhuizen bij Kaarslicht vindt dus plaats op 21 december. Begin december ontvangen bewoners meer informatie over het evenement.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen