Geldinzamelingsactie na diefstal aanhanger Stichting Muziekprojecten Hoebe uit Spierdijk

Spierdijk

Stichting Muziekprojecten Hoebe in Spierdijk is na de diefstal van de aanhanger voor decorstukken en podiumdelen een geldinzamelingsactie gestart.

De aanhanger werd zaterdagavond door onbekenden gestolen tijdens de tweede uitvoering van ’Rockin’ Bach’ in de Nederlands hervormde kerk in Hoogwoud.

Het voertuig, een tandemasser die al twintig jaar wordt geleend van een particulier uit Hoogwoud, was in de Kerkstraat vastgemaakt aan de trekhaak van de auto van Cor van Langen uit dat dorp. Die regelt het vervoer van decorstukken en podiumdelen naar locaties waar de stichting een optreden onder leiding van dirigent Frank Hoebe heeft.

De aanhanger was niet verzekerd tegen diefstal en is 1400 euro. waard„De eigenaar zal toch schadeloos gesteld moeten worden. Het is al top dat hij de aanhanger al zo lang gratis beschikbaar stelt”, aldus Ruud ter Schure namens de stichting.

De stichting kan zelf niet zo’n bedrag ophoesten. Vandaar dat deze week spontaan een crowdfundingsactie is gestart. Inmiddels is er al meer dan vijfhonderd gedoneerd. „Geweldig dat mensen zo met ons meeleven”, aldus Ter Schure.

Wie een donatie wil doen kan terecht op: www.doneeractie.nl. Zoek onder acties: Hoebe.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen