Premium

Rijrichting Heereweg Schoorl toch niet omgedraaid

Rijrichting Heereweg Schoorl toch niet omgedraaid
De Heereweg in sChoorl: de rijrichting wordt gehandhaaf
© jjfoto.nl / Jan Jong
Bergen

De rijrichting van de Heereweg in Schoorl, de winkelstraat, wordt toch niet omgedraaid. Ondanks alle complimenten over het doorlopen participatietraject besloot de gemeenteraad gisteravond deze wens van de inwoners en ondernemers niet te volgen. Wel wordt de weg alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

Het omdraaien van de rijrichting was voor alle partijen behalve voor het CDA, blijkbaar een stap te ver. Zij dienden een motie in om die rijrichting te handhaven maar dan wel alleen toegankelijk te maken voor bestemmingsverkeer. Daarmee zou die weg veel meer autoluw moeten worden, ook al zette de verantwoordelijke wethouder Jan Houtenbos vraagtekens bij de controle hierop.

De wethouder wees ook op de vele complimenten die de raad had gegeven aan het participatietraject: ,,De voorstellen die het college op tafel heeft gelegd, zijn wel de voorstellen die de participanten hebben aangedragen. Sommige van hen zijn hier wel twee jaar mee bezig geweest. We hebben het voorstel dat nu op tafel ligt met de inwoners bereikt, maar nu zegt u dat het toch anders moet.’’

Ook op een ander punt werd het collegevoorstel gewijzigd. De raad wil dat de voorrang van de fietsers op de kruising Laanweg - Sportlaan wordt gehandhaafd, in plaats van dat daar auto’s voorrang krijgen.

De gemeenteraad scherpte gisteren via een amendement de regels voor de organisaties op het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef fors aan.

Zo moet de Stichting Historisch Egmond uiterlijk 31 maart inzichtelijk maken hoe de (wissel)exposities worden geprofessionaliseerd, zodat die zonder extra geld toch meer bezoekers zullen trekken.

Hafre

De Stichting Hafre zit nog in Hoeve Overslot, waar de raad een ondernemer een bourgondisch restaurant wil laten beginnen. Hafre moet voor 1 maart duidelijk maken hoe ze met die ondernemer gaat samenwerken. Als er geen basis voor een goede samenwerking is, moet Hafre 31 maart het pand verlaten.

De raad ging verder akkoord met het punt dat het totale vastgoed waarin de gebruikers worden gehuisvest, zodanig zal worden bestemd dat als het nodig is een herbestemming eenvoudig mogelijk is. De gebruikers kunnen er met andere woorden makkelijk uit worden gezet.

Alleen GroenLinks zette vraagtekens. Deze partij meent dat de consequenties niet goed in beeld zijn gebracht.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen