Energiezuinigheid is troef in plan MooiLand, met 23 grotere woningen in Bangert en Oosterpolder

Zwaag

Ooms Bouw & Ontwikkeling is tevreden over de belangstelling voor haar plan MooiLand, met 23 woningen nabij de Strip in het zuidelijk deel van de wijk Bangert en Oosterpolder.

Donderdagavond kwamen er circa 130 belangstellenden naar de informatieavond in De Kreek.

MooiLand biedt 22 twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning, zeer geschikt voor gezinnen, met eigen parkeerplaatsen en berging.

Gezien de wat hogere prijsklasse van deze woningen, tussen de 372.500 en 405.000 euro, is dat volgens ontwikkelingsmanager Michèl Rood een goede opkomst.

Bodemwarmtepomp

Rood denkt dat het enthousiasme dat hij zag bij de belangstellenden veel te maken heeft met de energiezuinige aspect van dit project. Er is geen gas en cv-ketel in de woningen, maar er wordt gebruik gemaakt van een bodemwarmtepomp - dus geen unit buiten - voor duurzame verwarming. Met dit systeem kan het huis in de zomer ook worden gekoeld.

Vloerverwarming

Er is vloerverwarming op de begane grond en de twee verdiepingen. Alle verblijfsruimten zijn apart aan te sturen qua temperatuur.

De mate van energiezuinigheid wordt uitgedrukt in de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Die is in dit project 0,2, wat de helft lager is dan het Bouwbesluit voorschrijft. Op de daken komen zonnepanelen die de EPC nog onder de 0,2 brengen. Desgewenst wordt het aantal panelen uitgebreid tot het aantal dat nodig is om het verbruik van de vaste installaties in huis over het hele jaar gezien te kunnen compenseren. Dan is sprake van een ’Zeer Energiezuinige Nieuwbouwwoning’.

Doorvaarbaar

Vier van de ’tweekappers’ staan aan doorvaarbaar water.

Belangstellenden kunnen tot 18 november inschrijven en een voorkeur voor een woning vastleggen via www.mooi-land.nl. Daarna zal de toewijzing plaatsvinden.

De verkopende makelaar is Boekweit Olie makelaars.

Meer nieuws uit West-Friesland