Rugbytrainer Joop IJsselstein nu al weg bij RC Waterland na dramatische seizoensstart: ’Iedereen zag het wel een beetje aankomen’

Joop IJsselstein.
Purmerend

Met wederzijdse instemming, zoals dat zo mooi heet. Hoe je het ook wendt of keert, RC Waterland heeft afscheid genomen van Joop IJsselstein. De trainer – die pas een aantal maanden actief was bij de rugbyers – wordt afgerekend op de dramatisch verlopen seizoensstart. Assistent-trainer Chris Joor zal voorlopig de honneurs waarnemen.

,,Iedereen zag het wel een beetje aankomen”, doelt teamcaptain Dennis Bus (35) op het vertrek van coach Joop IJsselstein. ,,Het werd ook wel breed gedragen binnen de spelersgroep. Je hoeft natuurlijk alleen naar de resultaten tot dusver te kijken om dat te begrijpen.” De rugbyers van RC Waterland verloren tot op heden alle wedstrijden en staan dan ook stijf onderaan in de ereklasse. De chemie tussen de trainer en de groep was er volgens Bus wel op persoonlijk vlak. ,,De manier van training geven paste echter niet bij de groep. Wij waren een trainer (Ronald Berrevoets, red.) gewend die voor heel veel structuur zorgde. Die elke training tot in detail uitwerkte en ons veel spelsystemen meegaf. Joop liet juist alles vanuit de spelers komen. We moesten zelf met oplossingen komen en structuur aanbrengen en daar waren we kennelijk nog niet klaar voor.”

Interim

,,Ik steek de hand ook zeker in eigen boezem”, vertelt hoofd rugby van RC Waterland, Manfred Warmerdam. ,,Bij het aanstellen van een nieuwe coach zullen we veel beter kijken wat de rugbyers voor trainer voor de groep nodig hebben. Dat hebben we deze keer niet goed ingeschat en dat neem ik mezelf wel kwalijk.”

Bus: ,,We zullen samen met de interim-coach (Chris Joor, red.) eerst een nieuwe ’game plan’ ontwikkelen. Vervolgens zullen we er alles aan doen om dit seizoen nog tot een goed einde te brengen. Daarna kan de focus op een nieuw, hopelijk meer succesvol seizoen.”

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen