Veerhuys schreeuwt het uit na late zege in Apeldoorn

Veerhuys schreeuwt het uit na late zege in Apeldoorn
Apeldoorn

Grote blijdschap vrijdagavond bij de zaalvoetballers van Veerhuys toen de zoemer eenmaal klonk in sporthal Mheenpark in Apeldoorn. De ploeg van Antoine Gooyers boog er na rust een achterstand om in een 3-4 zege.

,,Kijk maar eens naar de uitslagen die Futsal Apeldoorn thuis neerzet’’, verklaarde Gooyers de vreugde van zijn ploeg. ,,Dit is gewoon een heel lastig uitduel om te winnen.’’

Toch leek een driepunter zeven dagen na de ongelukkig thuisnederlaag tegen koploper asv Lebo voor rust nooit in gevaar. Veerhuys was de betere ploeg, kreeg meer kansen én kwam via Jorg Ooievaar op voorsprong. ,,We moeten er alleen meer maken voor de rust. Het was net als tegen Lebo, we kregen de kansen wel, maar we maakten ze niet’’, stelde de trainer echter vast.

Veerhuys kreeg er in de tweede helft de rekening voor gepresenteerd in de vorm van twee tegentreffers. ,,Na de 1-1 denk je ’het zal toch niet’ en dan komen ze ook nog op voorsprong’’, ging Gooyers verder. Hij haalde na de 2-1 doelman Stan Vertelman naar de kant en bracht Aram Hakopov in als extra veldspeler. Bij de eerste aanval in overtal was er balverlies, maar verzuimde Apeldoorn in het lege doel te scoren. De aanval daarna maakte Younes Daari gelijk.

Via opnieuw Daari en Ooievaar nam Veerhuys snel daarna afstand van de thuisclub, maar die maakte het op het einde toch nog spannend met de 3-4. ,,Gelukkig bleef het daarbij. Ik ben echt héél blij met deze zege. Hij is dik verdiend, gezien de kansenverhouding, maar we moeten écht meer scoren. We krijgen honderd procent kansen; die moeten minimaal tussen de palen.’’

Veerhuys klimt door de zege drie plaatsen en staat voorlopig vijfde.

Futsal Apeldoorn-Veerhuys 3-4.

Doelpunten Veerhuys: Ooievaar 2, Daari 2.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen