Premium

Politiek Haarlemmermeer buigt zich over nieuwe visie op sport: gebruik honkbalcomplex Hoofddorp ook voor andere sporten

Politiek Haarlemmermeer buigt zich over nieuwe visie op sport: gebruik honkbalcomplex Hoofddorp ook voor andere sporten
Hoofddorp

Dat peperdure honkbalcomplex in Hoofddorp zou in de winter ook voor iets anders gebruikt kunnen worden. Kan er geen opblaasbare sporthal voor neergezet kunnen worden?, vraagt D66-raadslid Gerdien Knikker zich af. Hockeyclub De Reigers zou daar behoefte aan hebben volgens haar.

Een opblaashal neerzetten is niet zo makkelijk als het lijkt, reageert PvdA-wethouder Mieke Booij (sport). ,,Hockey is toch een buitensport.’’ Maar toch, de vraag om zo’n hal speelt al een paar jaar stelt HAP-raadslid Abdelaziz Salhi. ,,Kan de gemeente Haarlemmermeer die hal niet verzorgen?’’, wil hij weten.

Nee, zegt Booij, dat gaat de gemeente niet doen en verder ,,hangt het niet op de gemeente. Er is een vergunning voor nodig en dat gaat via de omgevingsdienst. Die kijkt er momenteel naar.’’

De opblaashal komt ter sprake als de gemeenteraad zich over de nieuwe visie op bewegen en sport voor de komende tien jaar buigt. Een algemene nota die volgens raadsleden weinig concreet is, maar volgens de wethouder het al zo succesvolle sportbeleid van Haarlemmermeer juist ondersteunt.

Voorafgaand aan de bespreking van de visie sprak Badhoevedorper Ben Hoveman in namens de lokale werkgroep wandelnetwerk.

,,Wij zijn vanaf 2016 bezig met het in kaart brengen van het netwerk en hebben prioriteiten in beeld. Dat hebben we aan ambtenaren van de gemeente doorgegeven, met foto’s erbij. Aan dat initiatief was men niet gewend. De gebiedsmanager van de gemeente is enthousiast en wil onderdelen realiseren, maar hij blijkt een generaal zonder leger. Hij heeft geen mandaat en moet leuren om geld los te peuteren. Dat valt niet mee. Wij hebben alles al in kaart gebracht, inclusief trimparkjes, een kunstroute en een route langs cultureel erfgoed. Hoe gaat dit verder?’’, vraagt Hoveman. Hij krijgt geen antwoord.

Han van der Ploeg van de fietsersbond wijst er op dat Haarlemmermeer allerlei plannen maakt waar inwoners het niet mee eens zijn, ,,zoals voor het centrum van Badhoevedorp en de Fanny Blankers Koenlaan in Hoofddorp-Floriande. Die zijn verre van optimaal.’’ Ook hij krijgt geen reactie van de politiek, ook niet als hij wijst op de noodzaak van fietsenstallingen om inwoners te motiveren om de fiets in plaats van de auto te pakken.

Raadsleden hebben ook vragen. Bijvoorbeeld over de binnensportaccommodaties die aan hun taks zitten. Hoe moet dat met alle woningbouwplannen voor Haarlemmermeer? Wethouder Booij zal er later op terug komen. Net als op vragen van onder andere Forza of er wel moet worden doorgegaan met het topsportbeleid. ,,Kan het bedrijfsleven dat niet sponsoren in plaats van de gemeente?’’, vraagt Jordy Schaap zich af.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen