Premium

Texelse secretaresse Renate eet samen met Duncan Laurence en Virgil van Dijk eendenborst en kwartelei bij Willem-Alexander en Máxima.

Texelse secretaresse Renate eet samen met Duncan Laurence en Virgil van Dijk eendenborst en kwartelei bij Willem-Alexander en Máxima.
De 26 genodigden voor de uitblinkerslunch. Op de eerste rij, tweede van links met de kobaltblauwe jurk, zit Renate Smidt.
© Foto RVD/Jeroen van der Meyde
Den Burg

Eendenborst en kwartelei op bezoek bij Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, in gezelschap van Duncan Laurence, Virgil van Dijk en Jeroen Pauw.

De Texelse Renate Smidt zal donderdag 7 november 2019 niet snel vergeten. De inwoonster van Den Burg werd eerder verkozen tot Secretaresse van het Jaar 2019. Aan die uitverkiezing dankte ze een plaatsje donderdagmiddag aan tafel bij de tweejaarlijkse uitblinkerslunch die het koninklijk paar in Paleis Noordeinde houdt. Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie krijgen een lunch aangeboden. Dus ook Smidt, die vorige week de uitnodiging kreeg. ,,Ik was hartstikke zenuwachtig. Het gaat heel officieel. Willem-Alexander en Máxima waren heel open en ze toonde oprecht aandacht.’’

Ze verkeerde verder in gezelschap van cabaretier Herman Finkers en zat naast BMX-wereldkampioen Twan van Gendt en de zorgmanager van het jaar.

Direct na de lunch ging ze weer aan de slag. ,,Een avond voor secretaresses bij Schoevers. Zoals er heel veel leuke dingen horen bij de uitverkiezing. Gastspreker op een dag voor medisch secretaresses, een opening bij het ROC in Alkmaar. Ik word gevraagd voor gastlessen.’’ Smidt werkt bij SnelStart Software bij de vestigingen in Oosterend op Texel en in Alkmaar als directie-secretaresse en assistente van algemeen directeur Frits Ploeg.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen